keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Herkkujen herkku

Ajattelin jakaa teille oman kesän suosikkileivonnaisen, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Herkku oli mitä parhain, ei ehkä kevein, mutta erittäin herkullinen ;)

Kyseessä on siis Brita-kakku. 
 

Ohje on Valion sivuilta:

Valmistusaineet
125 g voita
1  dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
1  dl maitoa
 

Marenki
2 valkuaista
1 1/2  dl sokeria
1  tl vaniljasokeria
 

Ohjeen marenkiin kuuluivat mantelilastut, mutta itse en niitä laittanut.

Täyte:
1prk Flora vispiä
1prk Sunnuntai Vaniljarahkaa
marjoja

Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka. Leikkaa pohja puoliksi, levitä täyte ja osa marjoista toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Levitä täytetty halutessasi myös päälle ja koristele marjoilla.

2 kommenttia:

Mimmi M kirjoitti...

Tämä on oikea herkkujen herkku vaikka millä täytteellä...oma suosikkitäyte on banaania + kiiviä + kermavaahtoa tai vadelma/mansikkaversio, vaikka rahkan muodossa.

juhlattaren kakkublogi kirjoitti...

tämä on niin niin ihanaa :) sinun versiosi on todella kaunis :)