torstai 8. syyskuuta 2011

Elämäntapamuutoksen tiellä

Olen nyt kolmatta viikkoa jäsenenä Hyvän Painon Ystävissä (HPY). Tarkoituksena on opetella taas terveelliset elämäntavat sekä saada paino putoamaan lähemmäksi normaalilukemia. Paino on kivunnut huolestuttavan ylös, joten nyt alkaa olla viimeiset hetket tehdä sille jotakin ennen kuin se aiheuttaa sairauksia tmv. Sukurasitteita kun on. Lisäksi minua motivoi mm. urheiluharrastukseni, jota on helpompi harrastaa kevyempänä. Olen esimerkiksi huomannut, että en pysty enää tekemään tiettyjä asioita urheilussa, koska vatsakumpu on tiellä. Liikakilot aiheuttavat myös monenlaista muuta harmia ja pahaa mieltä. Ylipainoisen hankaluuksista kerron ehkä lisää myöhemmin :)

Tiedän miten syödään terveellisesti, olenhan sisäistänyt aikoinaan Painonvartijoiden pistesysteemin, mutta vuosien saatossa rasvaisempi ruoka ja herkut ovat tulleen mukaan useammin, kumma juttu. Omaa hölmöyttä maksellaan nyt takaisin.Ryhmään liittymisestä ei tiedä vielä kuin muutama ihminen, katsotaan huomaako kukaan muuttuvaa olomuotoa.

HPY:n menetelmä on samantyylinen kuin Suomesta poistuneen Painonvartijoiden, siinä palataan itse asiassa vanhempaan PV:n malliin (tiedoksi niille joille se on tuttu, itselleni ei) ja lasketaan yksiköitä eri ruokaryhmistä. Muutaman viikon kokemuksella voin sanoa, että minulle on vaikeaa syödä eri ruokaryhmien mukaisesti. Söisin nimittäin esim. enemmän maitotuotteita kuin mitä suositus ja vähemmän hiilihydraatteja. Tämä ei toki painonpudotusta kaada vaan näin on ihan ok tehdä. Tämä selitys ei  sinänsä ehkä aukene sellaisille henkilöille, jotka eivät tiedä mitä ohjelma sisältää :)


Odotan innolla mitä tämän päiväinen tulos kertoo, tähän mennessä on menty reilu kilon viikkotahdilla. Herkuteltukin on, kohtuudella, joten sinänsä on mukavaa, että paino edelleen tippuu. Tahti hiipunee myöhemmin, mutta kyllähän se mukavaa olisi mikäli joka viikko lähtisi yhtä paljon ;) Tulen julkaisemaan blgoissa kuvia myös omista kokkailuista tai hyvistä ohjeista. Arkistossa on odottamassa jo muutamia kokki kolmosen tekeleitä. Kaikki odottavat ohjeet eivät toki tule olemaan laihduttajan ruokavaliosta ;)

Kertokaahan kommentteja omista elämäntapamuutoskokemuksista tai mahdollisista kokemuksista Hyvän Painon Ystävissä!

Ei kommentteja: